ŽUPNE OBAVIJESTI

Trenutno nema sadržaja za prikaz

Gospodin Isus Krist najviše svojih čudesa je učinio na bolesnicima. Stoga, u centru crkvenog djelovanja su upravo bolesnici. Po bolesnicima kršćanin može se približiti Bogu i uračunava mu se u pravednost svako dobro djelo učinjeno bolesnicima, starcima i nemoćnima.
Zato i ove godine je svećenik pohodio bolesnike i starce u staračkom domu u Slakovcu te im donio svete sakramente; bolesničkog pomazanja, ispovijedi i svete euharistije. Također, župni vikar je obišao i starce i bolesnike koji su u svojim kućama kako bi i oni osjetili blizinu i utjehu Božju. Možemo reći da kruna svega toga je bila u svetoj Misi, 02.IV.2017., kada je u 14.00 sati bila sveta Misa u župnoj crkvi za sve one koji još mogu doći uz pomoć bližnjih u crkvu kako bi se ispovjedili, primili bolesničko pomazanje i pričestili se te tako dočekali Uskrs. Među njima bila je i naša najstarija župljanka, gđa Marija Bacinger z Nedelišća koja ima 101-u godinu života te našu katoličku svetu vjeru živi svaki dan u molitvi i razmišljanju o svetinjama.
Nakon toga, djelatnice župnoga Caritasa su za sve prisutne priredile domjenak u župnom uredu.

 

NEDJELJNA MISAO

Bijela nedjelja

EUHARISTIJA – KAMEN TEMELJAC Dj 2, 42-47, Ps 118, 2-4. 13-15.22-24, 1Pt 1, 3-9, Iv 20, 19-31. Draga braćo i sestre!                 Izrael obiluje kamenom te je za Izraelce kamen simbol snage jer on jest čvrst, trajan i težak. Neki narod su čak kamen smatrali svetim predmetom. U Svetome Pismu pak se kamen spominje već u prvoj biblijskoj knjizi, Knjizi postanka, i to u smislu kada patrijarh Jakov podiže u Betelu  kamen kao žrtvenik Bogu. Dakle, kamen ima ulogu biti podloga za žrtvu Bogu. Nadalje, u Svetome pismu spominje se postavljanje dvanaest kamenova kao simbol dvanaest plemena Izraelovih. Preko kamenih žrtvenika, Bog posvećuje i dotiče zemlju. Takvi sveti kamen jest znak Božje prisutnost, ali i pralik Isusa Krista. Isusa Krista sveti Pavao naziva „kamenom spoticanja“ za ohole nevjernike. U posljednjoj knjizi Svetoga pisma, Knjizi otkrivenja, pak se spominje drago kamenje, kojim će biti sazidan novi sveti grad Jeruzalem.              Prvi kršćani su imali četiri kamena na kojemu su gradili život; nauk apostolski, zajedništvo, lomljenje...

Opširnije

ŽUPNA HODOČAŠĆA

HRVATSKO NACIONALNO SVETIŠTE MAJKE BOŽJE BISTRIČKE

03.06.2017.

SVETIŠTE MAJKE BOŽJE TRSATSKE U RIJECI

01.07.2017.

EUHARISTIJSKO SVETIŠTE PREDRAGOCJENE KRVI KRISTOVE U LUDBREGU

02.09.2017.

MEDIA

FOTO GALERIJA

ŽUPNI LISTIĆ

KATOLIČKI TISAK

POVEZNICE

FACEBOOK