Vlč. Tihomir Ciglar služio je sv. Misu u domu za starije osobe u Slakovcu, a na poziv ravnateljice doma, gđe. Nikolina Buza Lehkec. Godišnje nekoliko puta ili po potrebi korisnika doma, župni vikar opslužuje njihove duše hraneći ih svetim sakramentima i Riječi Božjom.

Prije počeka svete Mise, pošto je mjesec listopad koji je posvećen BDM, molila se krunica. U propovijedi je župni vikar ohrabrio okupljene vjernike na vjeru koja im je hrana u njihovoj staračkoj dobi i bolesti, tumačeći im riječi proroka Habakuka. Vjera je ključna u svim važnim trenucima života i u radosnim i u žalosnim. Vjera čovjeka drži da ne malakše na životnome putu. Po vjeri nas Bog hrani kako bi mogli nositi naše križeve do kraja. Čovjek vjerom Bogu odgovara na milosti i razne životne pozive.  I na kraju po vjeri, ali i našim dobrim djelima Bog će nas spasiti i nagraditi u nebeskom kraljevstvu.

Poslije svete Mise, korisnici doma i gospođa ravnateljica su se zahvalili kapelanu. Potom su se kratko družili te su se predstavili neki novi korisnici doma.

U organizaciji svete Mise sudjelovao je zvonar slakovačke kapele sv. Florijana, gosp. Ivan Senčar.