UVOĐENJE U ŽUPNIČKU SLUŽBU VLČ. TIHOMIRA CIGLARA, NOVOGA ŽUPNIKA

Hitova: 2093

Nakon što je u petak, 24.VIII.2018. bila primopredaja između preč. Nikole Samodola i vlč. Tihomira Ciglara, a u z prisustvo dekana preč. Ivana Hercega, dekanatskog bilježnika vlč. Stjepana Markušića te župskih ekonomskih vijećnika gosp. Franje Cimermana i gđe Marije Horvat, u nedjelju, 26.VIII. 2018. bilo je uvođenje u župničku službu svečanim obredom pod svetom Misom. Vlč. Tihomira Ciglara je u župničku službu uveo izaslanik varaždinskoga biskupa, generalni vikar mons. Antun Perčić koji je ujedno i arhiđakon međimurski.

Vlč. Tihomir Ciglar primio je ključeve crkve i na taj simbolični način primio upraviteljsku župničku službu, potom mu je povjerena krstionica, ispovjedaonica te svetohranište. Poslije propovijedi koju je izreako mons. Antun, novi župnik je ispovjedio svetu vjeru katoličku. Na kraju je novi župnik zasjeo na sedes i na taj simbolični način povjereno mu je da predsjeda župnom zajednicom.

U svojemu obraćanju svojim župljanima, vlč. Ciglar je istaknuo da mu je velika čast ali i odgovornost što je postao 33 župnikom časne i drevne nedeliške župe Presvetoga Trojstva. Također, župnik je istaknuo da on nije „Bog ni batina, šef ni gazda, već duhovni otac, pastir, brat i prijatelj u Isusu Kristu“ svojim župljanima.

U ime župne zajednice novoga župnika je pozdravio gosp. Darko Pokrivač, član Župnoga zbora te mu čestitao u ime svih župljana, a potom izmolio molitvu za novoga župnika.