DAN POBJEDE, DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I BRANITELJA

Povodom dana pobjede, domovinske zahvalnsoti i branitelja 05.08.2020. kada slavimo slavnu pobjedu hrvatske vojske i oslobođenje naše domovine od srpskog okupatora, a ujedno i spomen posvećenja bazilike sv. Marije Velike (Majka Božja Snježna) župnik Tihomir Ciglar služio je sv. Misu u župnoj crkvi u 07.00 za domovinu Hrvtasku te sve branitelje. Na sv. Misi su sudjelovali i veterani Domovinskog rada na čelu s Damirom Tomšićem te zamjenik načelnika općine Željko Kacun.

Župnik je na početku napomenuo da današnji dan slavimo jer smo vjernici i jer smo Hrvati. Naime, spomen Majke Božje Snježne je čašćenje Presvete Bogorodice koja moli za nas i koja nam je uvijek zagovornicom kod Presvetog Trojstva, a spomen državnog blagdana je zahvala Gospodinu Bogu na slobodnoj domovini Hrvatskoj i smijemo se ponositi što smo pobjednici, no također smo dužni opraštati i raditi na pomirenju s našim nekadašnjim protivnicima. Izraelski narod je Boga slavio u danima pobjede kako nam svjedoči Sveto pismo, no isto Pismo nas poziva da ljubimo naše neprijatelje i molimo za one koji nas progone.

Na kraju sv. Mise župnik je svima čestitao današnji državni blagdan, a druženje s braniteljima je nastavljeno na farofu.


Ispis   E-mail