SLAVLJE PRVE PRIČESTI U NEDELIŠĆU

Ove godine Bijela nedjelja nije bila bijela. Nije se mogla održati svečanost Prve pričesti zbog pandemije. Tužna srca morali smo odgoditi slavlje za bolja vremena. Tako smo odredili mi novu Bijelu nedjelju, na 24. nedjelju kroz godinu, 13.09.2020.

Tom velikom danu za našu djecu i cijelu župnu zajednicu pripremili smo se prije svega molitvom i katehezom. Djeca su pohađala župnu katehezu te nedjeljnu i blagdansku sv. Misu uz školski vjeronauk. Neposredno prije slavlja župnik i kapelan su ispovjedili djecu kako bi čiste duše primili sakrament Euharistije. Također, djeca su pokazala znanje i vjeru u stvarnu Kristovu prisutnost u prilikama kruha i vina.

Slavlje Prve pričesti započelo je procesijom od farofa do crkve. Sv. Misa služena je u krugu crkve na otvorenome. Župnik je istaknuo u propovijedi važnost i daljnjeg slavljenja sv. Mise jer ništa na svijetu nije tako vrijedno kao sv. Misa. Djeca su za tu prigodu dobili krunice, svijeće, križiće te uspomene. Na kraju su djeca i roditelji se zahvalili župniku i kapelanu predavši im prigodne poklone, a župnik se zahvalio svima i svakome, posebice djeci i roditeljima na lijepoj suradnji.


Ispis   E-mail