KORIZMENI PASTORALNI RAD S BOLESNIMA I NEMOĆNIMA

Bolesnici su bili među glavnim akterima Isusovog djelovanja. Stoga je i glavna zadaća svećenika i vjernika posvetiti se bolesnicima koliko god je to moguće. Ove godine po običaju je kapelan vlč. Tihomir Ciglar obišao 07.III.2018. oko 15.ak bolesnika po kućama noseći im svete sakramente na pomoć i utjehu.

            U staračkome domu u Slakovcu bila je sveta Ispovijed i sv. Misa 14.III.2018. Oko 40-ak korisnika doma primilo je svete sakramente. Dirljivo je vidjeti kako mnogi starci i bolesnici žive za susret s euharistijskim Kristom.  Mnogi svjedoče da im je smisao života u Bogu, u molitvi jer im Bog pruža utjehu i snagu u njihovim staračkim danima.

            Članice župnog Caritasa su također pohodile te darivale potrebite naše župe, a posebice one bolesne i nemoćne. Gđa Božena Hajdarović, voditeljica župnog Caritasa je izradila mnogo prekrasnog cvijeća od papira na tradicionalan način, a to se dijelilo na veselje svima koji su željeli. Neki su se uključili u rad župnog Caritasa pečenjem kolača te u organizaciji svete Mise za bolesnike koji mogu još doći u crkvu.

            Taj susret održao se na 5.korizmenu nedjelju, nedjelju Caritasa, u 14.00. Oko 20-ak bolesnika primilo je svete sakramente, a nakon sv. Mise bilo je organizirano druženje na župnome dvoru. Sve neka prati Božji blagoslov.