PROSLAVA SVETE CECILIJE U NAŠOJ ŽUPI

22. studenoga 2018. godine, na dan kada Crkva slavi spomendan svete Cecilije, djevice i mučenice, zaštitnice crkvenih pjevača i svirača, slavljena je sveta misa za sve žive i pokojne članove župnih zborova te župne kantore.

Đakon Mislav Mikac u propovijedi je zahvalio svim pjevačima naše župe na veličanju Gospodina u svim misnim i ostalim liturgijskim slavljima. Pjevanje je važan dio naše liturgije u kojoj pjesma pomaže svakom ljudskom duhu da se uzdiže Gospodinu kako bi srca bila gore kod Gospodina kako i molimo u euharistijskoj molitvi: Gore srca imamo kod Gospodina.

Poseban je to bio dan, nakon dugo godina, kada su se u našoj župnoj crkvi sastali svi kantori i pjevači iz naših filijala; gospodin Vlado Mihaljević, kantor u župnoj crkvi, gospođa Jelena Grubić iz Pušćina, gospodin Franjo Cimerman ml. iz Dunjkovca, gospođa Marijana Delost iz Slakovca te gospođa Iva Novak, voditeljica zbora djece i mladih. Svima njima, kao i svim pjevačima, zahvaljujemo na trudu i vremenu koje ulažu u slavlja u našoj župi.

Druženje je nastavljeno u župnoj vjeronaučnoj dvorani u veselom i obiteljskom raspoloženju uz razmjenu iskustava te, naravno, puno pjesme i smijeha. 


Ispis   E-mail