DANAS SLAVIMO BLAGDAN PRESVETOG TIJELA I KRVI KRISTOVE

U svim župama se danas svečano slavi blagdan Presvetoga Tijela i Krvi Kristove, tako je bilo svečano i u našoj župi. Poslije poldanje svete mise bila je Tijelovska procesija.
U Tijelovskoj procesiji uz župnika, kapelana, ministranata, krizmanika, prvopričesnika, pjevača bilo je i mnoštvo vjernika koji su odali svoj poklonstveni stav prema Božjoj prisutnosti u sakramentu euharistije.
Baldahin su nosili vatrogasci DVD-a Nedelišće, a postaje za Tijelovsku procesiju su uredili naši vrijedni župljani.
Okoliš i crkvu prije samog blagdana vrijedno je uredio naš zvonar Miroslav Horvat. Pjevanje su animirali stariji pjevači uz kantora Vladimira Mihaljevića i župni dječji zbor uz voditeljicu Ivu Novak.
Iskreno hvala svima koji su na bilo koji način pomogli.
Pred otajstvom Božje ljubavi koje danas slavimo samo se šuti i osluškuje.
Naš život je ostvaren samo onoliko koliko smo spremi biti s Kristom, rasti s njim i biti jedno tijelo. To je najsnažniji recept za svaku radost i životni uspjeh.
Doista euharistija je hrana koja je za one koji su izišli iz ropstva. Ropstva grijeha, ropstva neostvarenosti i promašenosti. To je neizbježna hrana koja nas održava na dugom putu prema ulasku u novu obećanu zemlju.
Danas pred nama stoji najdivniji dar. Najveće čudo. Tijelo živog Boga. Ne hostija već tijelo Isusa Krista raspetog za naše spasenje. Tijelo uskrslog Gospodina koji nas hrabri za život ljubavi. On je onaj koji je ostao s nama do svršetka svijeta. To je najdivnije čudo koje se svakodnevno događa diljem svijeta. To je čudo koje je izvor sve radosti i mira. To je ono što danas kaže evanđelist bilježeći Isusove riječi: „Ja sam kruh živi koji je s neba sišao. Tko bude jeo od ovoga kruha, živjet će uvijeke. Kruh koji ću ja dati tijelo je moje – za život svijeta.“ Ovo jelo koje nam je ostavljeno izvor je utjehe, mira. Ono nas oslobađa od svih ropstava. Ono nas spašava od tjeskoba i svih navala zla. Krist je životna snaga. Primati svakodnevno živoga Krista znači našu otvorenost da na nama ispunja svoju veliku ljubav, liječeći, ozdravljajući, blagoslivljajući, posvećujući. Ako želiš promjenu života, ozdravljenje, izlječenje, oslobođenje onda je ovo pravi i jedini put i dugog puta nema.