NA KRIZMANIČKOM MALONOGOMETNOM TURNIRU SUDJELOVALI I KRIZMANICI IZ NAŠE ŽUPE I OSVOJILI TREĆE MJESTO

U našoj biskupiji započelo je Krizmaničko malonogometno natjecanje. U subotu, 28. listopada 2023. godine održan je prvi od triju malonogometnih turnira za krizmanike u sportskoj dvorani Osnovne škole Selnica, u Međimurju. Na natjecanju je sudjelovalo 10 krizmaničkih ekipa koje su predstavljale svoje župe: Budrovac, Čakovec – sv. Antun, Koprivnica – bl. Alojzije, Kućan Marof, Molve, Nedelišće, Prelog, Sračinec, Trnovec i Vratišinec.
Natjecanje je započelo zajedničkom pozdravnim riječima vlč. Marka Domiter, predstojnika Ureda za pastoral mladih, koji je ujedno istaknuo najvažnija pravila natjecanja. Riječ dobrodošlice uputili su domaćini: gđa Bernarda Tkalčec, ravnateljica Osnovne škole Selnica i vlč. Mario Križanac, župnik Župe sv. Marka evanđelista u Selnici.
Vlč. Domiter ohrabrio je krizmanike da se tijekom igre zabave, opuste, da igraju slobodno te da u toj slobodi budu odgovorni prema sebi i drugima. Pozvano ih je na timsku igru, da ne nastupaju kao solo-igrači, da daju priliku svakome iz ekipe, da čuvaju suigrača i poštuju protivnika te da daju najbolje od sebe. Potom je uslijedila zajednička molitva i blagoslov.
Prvi dio natjecanja odvijao se u dvije skupine po pet ekipa. Najbolje dvije ekipe svake skupine prošle su u polufinalnu fazu.
Pobjednici prvog turnira bili su krizmanici Župe svetog Antuna Padovanskog - Čakovec, drugo mjesto osvojila je ekipa Župe Sračinec, a treće krizmanici Župe Nedelišće.
Na kraju turnira podijeljene su nagrade za posebna postignuća. Priznanje za fair-play igru dobila je ekipa Župe Sračinec. Priznanje za najboljeg igrača dobio je Filip Kocijan iz Župe Sračinec, priznanje za najboljeg strijelca Martino Premuž iz Župe Sračinec te priznanje za najboljeg vrata Josip Petković iz Župe sv. Antuna Čakovec.
Čestitamo pobjednicima i dobitnicima priznanja i veselimo se sljedećem turniru. Zahvaljujemo svim sudionicima, voditeljima ekipa, svećenicima, sucima, zapisničkom stolu i animatorima koji su sudjelovali, organizirali i bili dio ovoga turnira.