NAŠA ŽUPA HODOČASTILA U SVETIŠTE MAJKE BOŽJE U MARIAZELL (AUSTRIJA)

NAŠA ŽUPA HODOČASTILA U SVETIŠTE MAJKE BOŽJE U MARIAZELL (AUSTRIJA)
 
U subotu 02. prosinca 2023. naša župa je hodočastila u svetište Majke Božje u Mariazell.
Mariazell je najvažnije hodočasničko mjesto u Austriji i također ima veliko značenje za katolike iz susjednih istočnih zemalja. To je svetište posvećeno Djevici Mariji, ističe se Marijin kip, isklesan u lipovom drvu. Papa Benedikt XVI. posjetio je 2007. godine Mariazell povodom 850. obljetnice osnutka svetišta.
Nakon dolaska u Mariazell imali smo zajedničku ulaznu procesiju. Po dolasku u baziliku, otpjevali smo jednu marijansku pjesmu i kratko se pomolili.
U slobodnom vremenu smo razgledali samo mjesto Marizell.
U 13:00 sati imali smo zajedničku svetu misu i sa ostalim župama iz Hrvatske. Još su s nama bile župe Štrigova, Legrad i Đelekovec.
Župnik iz Nedelišća i dekan Štrigovskog dekanata je predslavio misno slavlje, a propovijedao je župnik iz Legrada i Đelekovca. Bio je prisutan i župnik iz Štrigove i župni vikar iz Nedelišća.
Navečer u 16:45 bio je blagoslov velikog adventskog vijenca, prigodna molitva, nastup djece iz dječjeg vrtića i svečano paljenje prve adventske svijeće.
U lijepom hodočasničkom raspoloženju pratilo nas je pravo zimsko vrijeme. Bilo je dovoljno snijega i hladnoće, ali i lijepo zajedništvo svih hodočasnika.