NA NEDJELJNJOJ SVETOJ MISI U PUŠĆINAMA ŽUPNIK I VJERNICI SVEČANO ZAHVALILI ZVONARICI MARIJNI NOVAK ZA VIŠEGODIŠNJE SLUŽENJE KAO ZVONARICE U PUŠĆINAMA.

Naime, zvonarica Marica iz Pušćina zahvalila se na službi zvonarice u Pušćinama zbog bolesti. Napisala je to i pismeno.
Tako je danas na kraju svete mise bio svečani i dirljiv oproštaj popraćem i suzama i zahvalnošću.
Na kraju svete mise u ime župljana i župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća riječi zahvale je izrekla Kristin Kobal, vjeroučiteljica i tajnica župnog pastoralnog vijeća.
Njezinu zahvalu prenosimo u cijelosti!
Poštovana Marija !
''Sve ima svoje doba i svaki posao pod nebom svoje vrijeme.“ Riječi su to mudroga Salamona koji se pred kraj života vraća vjeri i Bogu.
Poznavajući prolaznost vremena i naš ljudski život koji živimo, svaki čovjek živeći ga vrši ili obavlja neku službu. Služba nije vanjština nego naše srce koje je zahvalno i iz te zahvalnosti djeluje.
I vi kao naša zvonarka predano ste i marljivo vršili svoju službu u Crkvi koja je živa zajednica i u kojoj svatko od nas doprinosi darom koji je otkrio, prihvatio i koristio.
Narav svakoga dara kojega nam je Gospodin povjerio je služenje.
Budući da ste se zbog zdravstvenih razloga zahvalili na vršenju svoje službe i mi se želimo zahvaliti Vama. U ime pastoralnog i ekonomskog vijeća ….
Hvala Vam na brizi za našu Crkvu, njeno održavanje, uređenje, pripremu liturgijskih slavlja i drugo; ali nadasve u ime crkvene zajednice zahvaljujemo Vam što ste bili spremni na dogovor i suradnju kao sa župnikom tako i nama župljanima .
Našeg Stvoritelja također krasi zahvalnost. On smatra da bi bilo nepravedno zaboraviti pozitivne stvari koje činimo. Zahvalnost je zapravo plod spoznaje da u našem životu nema ničega što nismo primili. Najbolji način da zahvalimo Bogu za njegove darove, posebice za njegovu dobrotu i iskažemo mu poštovanje jest taj da iskoristimo njegove darove u skladu s njegovim planom, a to znači za njegovu slavu. . Za vlastito dobro i za dobro braće ljudi.
Vjerujemo da ste to činili i zato neka Vas Bog nagradi obiljem blagoslova i milosti, a u konačnosti životom vječnim.
Apostol Pavao, apostol Isusa Krista, daje jasne smjernice i odgovor na važna životna pitanja. Ono što Vam za kraj želimo reći zapisao je u poslanici Filipljanima
'Radujte se uvijek u Gospodinu! Da ponovim: radujte se! Neka vaša blagost bude poznata svim ljudima! Gospodin je blizu. Ne brinite se tjeskobno ni za što, već u svemu iznesite svoje potrebe Bogu prošnjom i molitvom, sve u zahvalnosti. I mir će Božji KOJI NADILAZI SVAKI RAZUM ČUVATI SRCA VAŠA I MISLI VAŠE U KRISTU ISUSU.
NA SVEMU VAM ISKRENO HVALA !
Iza toga se obratila i zvonarica Marija i svima zahvalila.
Potom je župnik izrekao riječi zahvale te zvonarici Mariji svečao uručio, zahvalnicu, plaketu, cvijeće i prigodni poklon.
Svi prisutni velikim pljeskom izrazili su svoju zahvalnost.
Poslije mise mnogi su se željeli s Marijom fotografirati.
Njezina obitelj u Pušćinama je vršila službu zvonara od 1977. godine, kada je postojala samo kapelica Uzvišenja Svetoga Križa. Tu službu su vršili njezini roditelji Trojnar Franjo i Matilda. Kada je 1994. godine napravljena nova crkva u Pušćinama službu zovnarice obavljala je njezina mama Matilda, a Marija je preuzela službu zvonarice 2006. godine, naslijedivši svoju mamu.
Novi zvonar u Pušćinama je Ivan Risek iz Čakovečke ulice u Pušćinama. Bio je predstavljen na župnom pastoralnom i ekonomskom vijeću i nitko nije imao ništa protiv. On je već i do sada znao ponekad nešto pomoći.