ODRŽAN KURSILJO ZA KRIZMANIKE PRVE GRUPE

ODRŽAN KURSILJO ZA KRIZMANIKE PRVE GRUPE

U našoj župi Presvetog Trojstva u Nedelišću protekli vikend od 19.01. – 21.01. održan je  „KURSILJO“ za ovogodišnje krizmanike i to prvu grupu. Slijedeća grupa ima Kursiljo za dva tjedna.
Cilj Malog tečaja jest duhovno obnoviti društvo obnovom njegovih pojedinaca. Na osobnoj razini Mali tečaj želi posvijestiti svakom kršćaninu dostojanstvo njegova poziva kojeg je primio krštenjem. Posebno se želi naglasiti kako smo pozvani kršćanstvo živjeti radosno.

Rektor kursilja je bio Karlo Mitrović, a svećenik koji je obrađivao svećeničke teme je bio domaći župnik. Uz njih dvoje bilo je još šest animatora. Osim predavanja i  svjedočenja vjere, krizmanici su radili u grupama, a bilo je vremena i za igru.
Prvi dan (petak) je završio klanjanjem. U subotu je bila popodne sveta ispovijed i završilo je svetom misom. U nedjelju je završilo svetom misom i polije mise sastankom za roditelje zajedno sa krizmanicima u župnoj dvorani.
Obrađivane su različite teme: Tko sam ja, traganje za vrijednošću, milost, kršćanski život je drugačiji, kralježnica, čistoća, Duh Sveti, sakramenti i  apostolat. Posebno je bilo upečatljivo kada su krizmanici predavali pisma roditeljima, koja su sami napisali.

Na kraju tečaja, krizmanicima je predstavljena mogućnost Kursilja na otoku Krapnju za vrijeme ljetnih praznika.
Čitavo vrijeme uz krizmanike su bili prisutni župnik i župni vikar i mnogi molitelji.
Krizmanici su iznijeli svoje dojmove o tečaju: „Naučila sam više o vjeri i kako živjeti u njoj, naučio sam kako se približiti Bogu, naučila sam daje Bog uvijek uz nas, da nitko nije savršen osim Boga, doživjela sam super iskustva i predivna svjedočanstva, doživjela sam drugu stranu kršćanstva za koju nisam znala da postoji…