ODRŽAN KURSILJO ZA DRUGU GRUPU KRIZMANIKA

ODRŽAN KURSILJO ZA DRUGU  GRUPU KRIZMANIKA

U našoj župi Presvetog Trojstva u Nedelišću protekli vikend od 02.02. – 04.02. održan je „KURSILJO“ za ovogodišnje krizmanike i to drugu grupu.
Cilj Malog tečaja jest duhovno obnoviti društvo obnovom njegovih pojedinaca. Na osobnoj razini Mali tečaj želi posvijestiti svakom kršćaninu dostojanstvo njegova poziva kojeg je primio krštenjem. Posebno se želi naglasiti kako smo pozvani kršćanstvo živjeti radosno.
Rektor kursilja je bio Matej Markić, a svećenik koji je obrađivao svećeničke teme je bio preč. Stjepan Najman, župnik župe sv. Nikole biskupa iz Varaždina. Uz njih dvoje bilo je još šestero animatora. Osim predavanja i svjedočenja vjere, krizmanici su radili u grupama, a bilo je vremena i za igru.
Prvi dan (petak) je završio klanjanjem. U subotu je bila popodne sveta ispovijed i završilo je svetom misom i blagoslov grla (jer je bio spomendan sv. Blaža biskupa i mučenika). U nedjelju je završilo svetom misom i polije mise sastankom za roditelje zajedno sa krizmanicima u župnoj dvorani.
Obrađivane su različite teme: Tko sam ja, traganje za vrijednošću, milost, kršćanski život je drugačiji, kralježnica, čistoća, Duh Sveti, sakramenti i apostolat.
Posebno je bilo upečatljivo kada su krizmanici predavali pisma roditeljima, koja su sami napisali.
Na kraju tečaja, krizmanicima je predstavljena mogućnost Kursilja na otoku Krapnju za vrijeme ljetnih praznika.
Čitavo vrijeme uz krizmanike su bili prisutni župnik i župni vikar i mnogi molitelji.
Na kraju tečaja krizmanici su iznijeli svoje dojmove o tečaju. Donosimo neke dojmove: