ŽUPNIK I PJEVAČI SUDJELOVALI NA OBLJETNICI POGIBIJE PETRA ZRINSKOG I FRANA KRSTE FRANKOPANA

Na obilježavanju obljetnice pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana u Wiener Neustadtu (Austrija) ove godine sudjelovao i župni mješoviti zbor iz Nedelišća  zajedno sa župnikom

Župnik je služio u katedrali svetu misu, a pjevanje je predvodio župni mješoviti zbor iz Nedelišća. Svirao je kantor Vladimir Mihaljević.
Prije svete mise kod spomenika Petru Zrinskom i Franu Krsti Frankopanu odana je posebna počast.
Kako bi odali počast slavnim ličnostima naše povijesti, vijence su položili župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Austriji Danijel Glunčić, članovi Družbe „Braća Hrvatskog zmaja“ i Zmajskog stola Čakovec, Hrvatsko društvo u Gradišću uz Zrinsku gardu Čakovec, dogradonačelnik Grada Bečki Novigrad Reiner Spenger, predstavnik Hrvatskog kulturnog društva u Gradišću Stanko Horvath.
Kantor Vladimir Mihaljević je otpjevao pjesmu Bože čuvaj Hrvatsku!
Kako je naglašeno tijekom svečanosti, Zrinski i Frankopan izraz su povijesne istine te je njihova poruka kroz stoljeća vrijedna naše neprolazne zahvalnosti i sjećanja na velikane hrvatske povijesti koji su utrli put stvaranja današnje samostalne i europske Hrvatske.