PROŠTENJE SVETOG FLORIJANA U NEDELIŠĆU I BLAGOSLOV OBNOVLJENE KAPELICE

PROŠTENJE SVETOG FLORIJANA I BLAGOSLOV OBNOVLJENE KAPELICE

Danas na blagdan sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca u Nedelišću u ulici  Martina Viljevca misu za sve žive i pokojne vatrogasce služio je župnik.

Prije same svete mise bio je blagoslov obnovljene kapelice, a župnik je svima zahvalio koji su na bilo koji način pomogli kod obnove posebno Općini Nedelišće na čelu sa načelnikom Nikolom Novakom.

Velika hvala ide i  Ivanu Golubu, članu župnog ekonomskog vijeća koji je uvijek bio tu kad god je trebalo, a i danas je sa ženom čistio kapelicu. Hvala Slavku Šobaku koji je besplatno izradio i postavio kovanu ogradu, mi smo kupili materijal, a on je donirao posao. Hvala također Darku Kovačiću koji je donirao stol i još neke stvari za kapelu. Hvala susjedu Marijanu Pintariću koji je dao struju kod obnove. Hvala Tereziji Pintarić koja inače vodi brigu o kapelici. Ostale radove na obnovi kapelice je izvelo poduzeće D-N građevinarstvo iz Nedelišća.

Budući da je sveti Florijan bio mučenik, prema njemu je bila iskazana mržnja, jer je bio kršćanin, župnik je  propovijedi pojasnio kako moliti za one koji nas mrze, kako oprostiti.

Oprostiti drugima ne možemo sami, nego je za to potrebna Božja milost.

Bog čeka na našu odluku za praštanje, da kažemo: Bože, hoću oprostiti.

Ja se ne želim vezati za nepraštanje. Želim biti slobodan.

Ne želim se vezati za ono negativno u toj drugoj osobi i želim biti slobodan i sretan bez obzira na ono što se među nama dogodilo. To puštam prošlosti i želim da me Bog ozdravi. I tada Bog ima slobodu da promijeni tu osobu kojoj smo oprostili, jer naš grijeh i negativnost prema toj osobi nije više zapreka. Tada Bog može slobodno doći do te osobe da bi i nju obratio, da ona više nije vezana za to zlo, jer je puno gore činiti zlo nego biti žrtva zla, zaključio je župnik.

Poslije mise je u organizaciji vatrogasaca bilo prigodno druženje.