HODOČAŠĆE U SARAJEVO I MEĐUGORJE 2024

HODOČAŠĆE U SARAJEVO I MEĐUGORJE
 
Ovaj tjedan je naša župa hodočastila u Sarajevo i Međugorje. Najviše vremena smo proveli u Međugorju, ali smo posjetili i ostala mjesta.
Prvi dan smo u Sarajevu imali svetu misu, poslije odlazak na VRELO BOSNE, i kraći razgled Sarajeva.
Drugi dan je bio razgled Sarajeva uz lokalnog vodiča: Baščaršija, Gazi Husrefbegova džamija, Gradska vijećnica, Katedrala, Kazandžijska ulica, Saborna crkva, Principov most…
Poslije smo nastavili put prema Mostaru uz zaustavljanja, posebno u Jablanici.
Razgledali smo Mostar, bili smo na starom mostu i vidjeli skok sa mosta. U Mostaru smo imali misu u župi sv. Mateja apostola.
Vrhunac našeg hodočašća je bilo Međugorje - odlazak na podbrdo. jedno od najpoznatijih hodočasničkih mjesta na svijetu.
Imali smo i Izlet do Bune Blagaj, izvora rijeke Bune koja se ulijeva u Neretvu, sa prekrasnom tekijom. Išli smo i na degustaciju vina u poznati podrum ANDRIJA kod Čitluka.
Uslijedio je večernji program u Međugorju sa svetom misom.
U četvrtak je bio odlazak na KRIŽEVAC uz pobožnost križnog puta. Poslije je bio posjet poznatim slapovima KRAVICA i Etno Selu Herceg. Večernji program sa svetom misom bio je u svetištu.
U petak je bio odlazak iz Međugorja te posjet Širokom Brijegu, najvećoj i najpoznatijoj crkvi Hercegovine sa poznatom gimnazijom. U Širokom brijegu na kraju II. svjetskog rata desilo se poznato mučeništvo 30 fratara.
Kratko smo se zaustavili u Jajcu i u večernjim satima vratili kući.