Presveto Trojstvo u Nedelišću, 16.06.2019.

Ove godine za naše župno proštenje pripremali smo se kroz devet dana moleći litanije Presvetog Trojstva te imajući svaki dan određenu katehezu o Presvetom Trojstvu, a zadnja tri dana smo imali svećenike goste, naše nekadašnje kapelane.

Tako je u četvrtak 13.VI., sv. Misu služio vlč. Josip Đurin, župnik u župi sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu koji je imao katehezu o prvoj božanskoj osobi Bogu Ocu. Na kraju sv. Mise župnik se zahvalio njemu, a onda je i uručio prigodni poklon članovima župnog Caritasa, povodom dana župnog Caritasa o sv. Vidu, mučeniku. Poslije je bilo upriličeno druženje u župnom uredu, a Branka Novak ispekla je čokoladnu tortu.

U petak je sv. Misu služio vlč. Damir Slamek, župnik u Orehovici koji je govorio o drugoj božanskoj osobi Bogu Sinu Isusu Kristu.

U subotu je sv. Misa bila pred kapelom Presvetog Trojstva u Nedelišću, a služio je vlč. Tomislav Leskovar, župnik u Selnici koji je govorio o Bogu Duhu Svetome, trećoj božanskoj osobi.

Na sam dan proštenja u nedjelju je jutarnju sv. Misu služio mladomisnik, naš donedavni đakon vlč. Mislav Mikac. Pod sv. Misom blagoslovljena je misnica i alba te novčani dar koji su sakupili župljani u znak zahvale za sve što je vlč. Mislav učinio za vrijeme đakonske službe. Sv. Misu u 11.00 služio je također nekadašnji nedeliški kapelan mons. Leonard Logožar, dugogodišnji župnik u Štrigovi i dekan, a sada župnik u miru koji je u propovijedi istaknuo temelj naše vjere u Presveto Trojstvo. Sv. Misu je slavilo lijepi broj naših župljana, a posebice valja istaknuti načelnika općine Darka Daniu te zamjenika Željka Kacuna, potom predstavnike lovačkog društva Nedelišće, DVD-a Nedelišće, „Seljačke sloge“, Udruge umirovljenika u narodnim nošnjama, župni Caritas te članove Župnog ekonomskog vijeća koji su nosili svečane lente. Valja istaknuti da za župno proštenje sudjelovali su svi zborovi iz naše župe pod vodstvom kantora Vlade Mihaljevića, a Zbor djece i mladih pod vodstvom  Ive Novak.

Za tu prigodi crkvu su svečano okitili i uredili obitelj Vlade Pokrivača, našeg župnog zvonara. Ovim putem svima se zahvaljujemo i neka nas sve Gospodin blagoslovi.