Zagovorno hodočašće župe Nedelišće na Trški Vrh

U sve više sekulizaranome svijetu, potrebni smo povratka na Izvor – Kristu Bogu. On je onaj koji može učiniti čudo i povratiti vjeru te Mu zajedno s apostolima možemo reći: „Umnoži nam vjeru! (Lk 17,5)“

Na tragu toga, a imajući pouzdanje u moćni zagovor Njegove Majke koja je ukazala na svadbi u Kani Galilejskoj da svatovi nemaju vina (Iv 2,3), oko 230 župljana župe Presvetog Trojstva – Nedelišće uputili su se hodočastiti Majci Božjoj Jeruzalemskoj na Trški Vrh kod Krapine moleći njezin zagovor za duhovni preporod župe. Hodočastili su i mladi i stari, djeca i roditelji.

Nakon svečane ulazne procesije, hodočasnici su sudjelovali u pobožnosti Križnoga puta, potom su imali priliku za sv. Ispovijed, a onda je slijedio vrhunac – sv. Misa koju je služio župnik Tihomir Ciglar. U propovijedi je istaknuo tri važna segmenta zagovora; za osobne potrebe, za oproštenje grijeha i zahvala u poniznosti.

Na kraju sv. Mise u ime župljana župnik je pročitao tekst Zagovora klečeći pred oltarom na kojemu se nalazi maleni kip BDM Jeruzalemske. Njezinom moćnom zagovoru preporučio je sve župljane (Nedelišće, Pušćine, Dunjkovec, Pretetinec, Slakovec), općinsku vlast, školu, zdravstvene radnike, župne suradnike, djecu i mlade, stare i bolesne, obitelji, muškarce i žene, poduzetnike i obrtnike, neprijatelje Crkve i one koji ne vjeruju, polja i vinograde, domove, crkvu i kapele. Potom je upaljena zavjetna svijeća, a svi hodočasnici su zavapili Majci Božjoj: Moli za nas! U znak zahvale župljani iz Nedelišća će hodočastiti svake godine u to svetište.

U povratku su hodočasnici pohodili i crkvu sv. Ivana Krstitelja u Gornjem Jesenju gdje je bila i „Večernjica“.

 

 


Ispis   E-mail