Župne informacije

ŽUPNE OBAVIJESTI

HODOČAŠĆE U LUDBREG 31.08.2019.

Naša župa hodočasti u svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbreg u subotu 31.08.2019. Cijena karte je 50 kuna, a prijave su od utorka. Prijavite se na vrijeme kako bi po potrebi mogli naručiti dovoljno autobusa.

NOVI ŽUPNI VIKAR – VLČ. MLADEN CIKAČ

Sljedeću nedjelju, 25.08.2019. našoj župnoj zajednici će se predstaviti novi župni vikar vlč. Mladen Cikač. Dekretom br. 167/2019. Varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka on od 19.08.2019. postaje župni vikar u našoj župi.
Dužnosti i prava župnog vikara određene su Zakonikom kanonskog prava posebice kanonom  548, koji kaže:
 § 1. Obveze i prava župnog vikara određuju, osim kanona ovog poglavlja, biskupijski statut i pismo dijecezanskog biskupa, a pobliže se određuju župnikovim nalogom.
§ 2. Župni vikar obvezan je snagom službe pomagati župniku u cjelokupnoj župnoj službi, izuzevši namjenjivanje mise za narod a isto tako, kad je to potrebno prema pravnoj odredbi, zamijeniti župnika, osim ako je pismom dijecezanskoga biskupa izričito određeno nešto drugo.
§ 3. Neka župni vikar redovito izvješćuje župnika o namjeravanim i poduzetim pastoralnim pothvatima, tako da župnik i župni vikar ili vikari ujedinjenim snagama mogu udovoljavati pastoralnoj brizi za župu za koju su zajednički odgovorni.

PERSONALNE PROMJENE U MEĐIMURSKOM ARHIĐAKONATU

Župnik iz Murskog Središća vlč. Tomislav Antekolović odlazi u mirovinu, a novi župnik postaje vlč. Marijan Horvat, dosadašnji župnik u Legradu i Đelekovcu (naš nekadašnji kapelan).

Župnik iz Novog Sela na Dravi vlč. mr. Josip Janković odlazi u mirovinu, a novi župnik postaje vlč. Ivan Munđar, dosadašnji župnik u Donjim Mostima.

KATOLIČKI TISAK

Tko želi može si nabaviti Glas Koncila u sakristija. Naručujemo nekoliko primjeraka više kako bi taj katolički tjednik bio na raspolaganju vjernicima za informiranje i formiranje kršćanskih stavova.

CITATI CRKVENIH NAUČITELJA – SV. AMBROZIJE

Neka tvoja vrata budu otvorena da bi ga primio (Isusa), otključaj mu svoju dušu, izrazi mu dobrodošlicu u svojim mislima i tada ćeš uvidjeti bogatstvo jednostavnosti, blago mira i radost milosti. Rastvori kapiju svoga srca, stani pred sunce vječnoga svjetla.

NAŠI POKOJNICI

Pokoj vječni daruj im Gospodine

Josip Hižman (r. 13.11.1960.), iz Dunjkovca, Zrinskih 39, preminuo je u bolnici u Čakovcu 13.08.2019. Sprovod je bio 14. 08., a sv. Misa služena sljedeći dan.

SAKRAMENAT ŽENIDBE ŽELE SKLOPITI

ŽUPNE ZAJEDNICE

ZBOROVI

Župni mješoviti zbor: Utorak u 19:30
Zbor djece i mladih: Subota u 10:00

MINISTRANTI

Subota u 07:30