Župne informacije

ŽUPNE OBAVIJESTI

MOLITVENA OSMINA ZA JEDINSTVO KRŠĆANA

Traje  molitvena osmina za jedinstvo kršćana pod geslom „Iskazivahu nam nesvakidašnje čovjekoljublje (Dj 28,2)“. Molimo svaki dan da svi kršćani se ujedine u jednu, svetu, katoličku i apostolsku Crkvu na čelu s rimskim prvosvećenikom. Molitvena osmina završava u subotu 25.01.2020. na blagdan Obraćenja sv. Pavla apostola.

PRIJAVE ZA SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI U ZAGREBU 9. i 10. svibnja 2020. godine

Molimo mlade (14.-25.g.) da se prijave za susret mladih u Zagrebu. Bilo bi žalosno da nitko od mladih iz naše župe ne bih prisustvovao tom lijepom događaju.

Budući da je prvi dan SHKM-a 9. svibnja, a velik broj škola zbog učiteljskog štrajka nadoknađuje neodržane sate, Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije, će po potrebi, svakom sudioniku osigurati ispričnicu.

KATEHEZA ZA ODRASLE – NAJAVA

Kroz Korizmu bit će svaki tjedan po jedan sat organizirana kateheza za odrasle. Tema će biti iz Katekizma Katoličke Crkve o simbolu vjere „Nicejsko-carigradsko vjerovanje“.

BISKUP MONS. RADOŠ SUDJELOVAO NA OPĆOJ AUDIJENCIJI S PAPOM FRANJOM – PAPINSKI BLAGOSLOV SVIMA VJERNICIMA VARAŽDINSKE BISKUPIJE

Naš Varaždinski biskup Bože Radoš sudjelovao je 15. siječnja, na općoj audijenciji s papom Franjom u auli Pavla VI. u Vatikanu. Po završetku Papine kateheze mons. Radoš se i osobno susreo sa Svetim Ocem.
Papi je izrazio molitvenu potporu vjernika Varaždinske biskupije, a Sveti Otac po biskupu Radošu svima je poslao svoj apostolski blagoslov.

NAŠI POKOJNICI

Pokoj vječni daruj im Gospodine

Antun Pintarić (r.18.05.1938. u Nedelišću) iz Nedelišća, K. Vinka 24, preminuo je u bolnici u Čakovcu 16.01.2020. Sprovod je bio 18.01.2020., a sv. Misa služena dan poslije.

SAKRAMENAT ŽENIDBE ŽELE SKLOPITI

ŽUPNE ZAJEDNICE

ZBOROVI

Župni mješoviti zbor: Srijeda u 18:30
Zbor djece i mladih: Subota u 10:00